Bra att veta om campingen

  Bra att veta om campingen

  Det ska vara bekvämt att vara på semester. På vår camping har du gratis wifi, gratis laddplats för bilen och varför inte boka avresestäd?

  Behöver du boka en allergi- eller tillgänglighetsanpassad stuga? Inga problem. Ring oss på 010 708 7000 så löser vi det!

  Inför ditt besök

  In- och utcheckning

  Lägenhet/Stuga/Kabe:

  • Incheckning från kl. 14.00,
  • Utcheckning senast kl. 10.30

  Notera att parken öppnar 12 under vissa dagar och att du inte kan gå in tidigare. Se våra öppettider.

  Husvagn/Tält:

  • Incheckning från kl. 13.00,
  • Utcheckning senast kl. 12.00

  Hitta till campingen

  För att komma till campingen så fortsätter du rakt fram förbi vår parkering och huvudentré, följer vägen ett par hundra meter tills du ser campingen på din högra sida.

  Parkering

  Innan incheckning sker all parkering vid huvudentrén, detsamma gäller efter utcheckning. När du är incheckad parkerar du vid stugan, lägenheten eller på campingplatsen. Vid bokning av boendepaket medföljer det 1 st parkeringsbiljett per boende till stora parkeringen vid huvudentrén.

  Läs mer om parkeringen

  Ladda bilen

  Kommer du med elbil så har vi ett antal laddplatser för dig på campingen och på vår huvudparkering. Vi har laddstationer för Tesla och övriga elbilar. Elen är givetvis grön. Vi bjuder på laddningen men laddkabel har du med dig själv.

  Läs mer om laddning av elbil/hybridbil

  Beställ avresestäd i förväg

  Städning ingår inte i priset, var noga med städningen så nästa gäst får en lika trevlig upplevelse som du. Avresestäd går att boka till för endast 500 kr (Ingår i Premium-stugorna). Då behöver du endast diska, ställa tillbaka porslinet och slänga soporna, resten fixar vi. Går endast att förbokas på 010-708 70 00.

  Hyr lakanset i förväg

  För er som önskar så hyr vi ut bäddset för 110 kr per set, innehållande lakan, påslakan, örngott samt badhandduk. Priset gäller vid förbokning. Hyr man på plats kostar det 130 kr.

  Av- och ombokningsregler

  Köp till ett avbeställningsskydd för 295 kr. Då kan du av- eller omboka din bokning utan kostnad vid mer än 3 veckor till ankomst. Vid av- eller ombokning med mindre än 3 veckor till ankomst återbetalas beloppet vid uppvisande av läkarintyg. Avbeställningsskyddet på 295 kr återbetalas ej.

  På plats

  Receptionen

  Behöver du komma i kontakt med vår personal är du välkommen till vår reception.

  • Öppettider när parken stänger kl. 17.00: 08.00-22.00
  • Öppettider när parken stänger kl. 19.00: 08.00-23.00

  Familjecamping

  Skara Sommarlands Camping är en familjecamping, om ert sällskap inte är en familj har vi en gräns på 20 år för att boka boende.

  Wifi

  Vi har gratis wifi på campingen. Område 5 och delar av område 4 har dock begränsad tillgång.

  Husdjur

  Husdjur är tillåtna i de flesta av våra stugor, dock ej i Premiumstugorna, Lägenheterna eller våra allergistugor. Husdjur får inte lämnas ensamma i stugorna. Hundar ska hållas kopplade på hela campingområdet.

  Visa hänsyn på natten

  Vi vill att alla ska vakna utvilade inför en ny dag i parken och kunna sova gott om natten. Därför ska det vara lugnt och tyst på campingen efter kl 23 på kvällen. Blir du störd går det bra att ringa till våra vakter.

  Servicehus

  På vår camping finns 5 servicehus med dusch och toalett samt diskmöjligheter. I Servicehus 3 finns även familjerum, kök, tvätt och diskrum. Här hittar du även en hunddusch för våra fyrbenta vänner.

  Källsortering

  För oss är det en självklarhet att vi och våra gäster ska källsortera det vi kan. Därför har vi fem källsorteringsstationer utplacerade på området där du kan sortera metall, plast, glas, pant, aska och brännbart.

  Rökfritt

  Observera att rökning är förbjuden i samtliga byggnader, rum och stugor. Överträdelse debiteras med saneringskostnaden.

  Campingplats

  Husvagnen skall uppställas efter gällande regler från brandmyndigheten. Du hittar mer information i campingfoldern du får vid incheckning. På campingen får det endast finnas en bil per hyrd tomt.

  Elstolpar

  Alla elstolpar på vår camping har enfassystem. De är avsäkrade med 10A vilket vid 230V tillåter uttagen effekt på ca 2300W. De är alla försedda med CEE-uttag. Övergångs(EU)adapter finns att köpa i receptionen om du inte har med en egen.

  Gasoltuber

  I Lanthandeln kan du köpa gasoltuber till din husbil eller husvagn.

  TV-stuga

  I vår TV-stuga kan du slappa i någon av våra mysiga fåtöljer och hänga med grannarna på campingen. Här visar vi ett basutbud av TV-kanaler.

  Kontantfri camping

  Hela campingen är kontantfri och all betalning sker med kort.

  Mat & dryck på campingen

  Campingrestaurangen

  Välkommen till vår pizzarestaurang. Vi har öppet kl. 17-22 alla dagar campingen är öppen. Här kan du sitta ner och avnjuta din pizza i restaurangen eller boka för avhämtning via appen Pizza Online. Vid onlinebeställning hämtas pizzan i luckan på baksidan av restaurangen. Vi serverar också öl, vin och cider i restaurangen men har ett begränsat antal sittplatser.

  Lanthandeln

  Välkommen till vår mysiga lanthandel. Här hittar ni mellanmål, glass, chips, dricka och diverse förnödenheter. Vi har nybakat bröd varje dag från kl. 07 och ni kan dessutom ta en riktig gofika på vårt trevliga café.

  Ni vet väl att vi även har en god frukostbox med nybakat bröd, pålägg, yoghurt, müsli, juice och kaffe, te eller choklad? Den går att förbeställa och hämtas på Lanthandeln mellan kl. 07-12. Här kan du läsa mer om frukostboxen!

  Grillning

  Visst är det något visst med grillad mat? Vill du grilla på egen grill ber vi dig att tänka på brandrisken och placera grillen på någon av våra grusade ytor. Det är inte tillåtet att använda engångsgrillar på campingen, men grillar finns att låna.

  När du lämnar campingen

  In- och utcheckning

  Lägenhet/Stuga/Kabe:

  • Incheckning från kl. 14.00,
  • Utcheckning senast kl. 10.30

  Husvagn/Tält:

  • Incheckning från kl. 13.00,
  • Utcheckning senast kl. 12.00

  Kvarglömda saker

  Titta noga så att du inte glömmer något kvar efter vistelsen här hos oss. Vi ansvarar inte för kvarglömda saker men försöker hjälpa till för att sakerna ska hamna tillbaka hos rätt ägare. Hör av er till oss senast en vecka efter avresa om du glömt kvar något.

  Checklista inför ditt besök

  • Tider för incheckning/utcheckning
  • Ha koll på betalningen
  • Boka avresestäd och lakan
  • Ha koll entrébiljetter till parken
  • Barn under 1 meter går in gratis