Bra att veta om campingen

  Det ska vara bekvämt att vara på semester. På vår camping har du gratis wifi*, gratis laddplats för bilen och varför inte boka avresestäd?

  Behöver du boka en allergi- eller tillgänglighetsanpassad stuga? Inga problem. Ring oss på 010 708 7000 så löser vi det!

  *Område 5 och delar av område 4 har dock begränsad tillgång.

  Inför ditt besök

  In- och utcheckning

  Lägenhet/Stuga:

  • Incheckning från kl. 15.00,
  • Utcheckning senast kl. 10.30

  Husvagn/Tält:

  • Incheckning från kl. 14.00,
  • Utcheckning senast kl. 12.00

  Hitta till campingen

  För att komma till campingen så fortsätter du rakt fram förbi vår parkering och huvudentré, följer vägen ett par hundra meter tills du ser campingen på din högra sida.

  Hitta på campingen

  Med hjälp av vår campingkarta hittar du till serviceplatser, aktiviteter och faciliteter på campingen. Se campingkartan här.

  Parkering

  Innan incheckning sker all parkering vid huvudentrén, detsamma gäller efter utcheckning. När du är incheckad parkerar du vid stugan, lägenheten eller på campingplatsen. Vid bokning av boendepaket medföljer det 1 st parkeringsbiljett per boende till stora parkeringen vid huvudentrén.

  Läs mer om parkeringen

  Beställ avresestäd i förväg

  Städning ingår inte i priset, var noga med städningen så nästa gäst får en lika trevlig upplevelse som du. Avresestäd går att boka till för endast 500 kr (Ingår i Premium-stugorna). Då behöver du endast diska, ställa tillbaka porslinet och slänga soporna, resten fixar vi. Går endast att förbokas på 010-708 70 00.

  Hyr lakanset i förväg

  För er som önskar så hyr vi ut bäddset för 149 kr per set, innehållande lakan, påslakan, örngott samt badhandduk. Priset gäller vid förbokning. Hyr man på plats kostar det 169 kr.

  På plats

  Receptionen

  Behöver du komma i kontakt med vår personal är du välkommen till vår reception.

  • Receptionens öppettider: 08:00-23:00

  Familjecamping

  Skara Sommarlands Camping är en familjecamping, om ert sällskap inte är en familj har vi en gräns på 20 år för att boka boende.

  Wifi

  Vi har gratis wifi på campingen. Område 5 och delar av område 4 har dock begränsad tillgång.

  Husdjur

  Husdjur är tillåtna i de flesta av våra stugor, dock ej i Premiumstugorna, Lägenheterna eller våra allergistugor. Husdjur får inte lämnas ensamma i stugorna. Hundar ska hållas kopplade på hela campingområdet.

  Visa hänsyn på natten

  Vi vill att alla ska vakna utvilade inför en ny dag i parken och kunna sova gott om natten. Därför ska det vara lugnt och tyst på campingen efter kl 23 på kvällen. Blir du störd går det bra att ringa till våra vakter som finns på plats till kl. 03:00.

  Servicehus

  På vår camping finns 5 servicehus med dusch och toalett samt diskmöjligheter. I Servicehus 3 finns även familjerum, kök, tvätt och diskrum. Här hittar du även en hunddusch för våra fyrbenta vänner.

  Källsortering

  För oss är det en självklarhet att vi och våra gäster ska källsortera det vi kan. Därför har vi fem källsorteringsstationer utplacerade på området där du kan sortera metall, plast, glas, pant, aska och brännbart.

  Rökfritt

  Observera att rökning är förbjuden i samtliga byggnader, rum och stugor. Överträdelse debiteras med saneringskostnaden.

  Campingplats

  Husvagnen skall uppställas efter gällande regler från brandmyndigheten. Du hittar mer information i campingfoldern du får vid incheckning. På campingen får det endast finnas en bil per hyrd tomt.

  Elstolpar

  Alla elstolpar på vår camping har enfassystem. De är avsäkrade med 10A vilket vid 230V tillåter uttagen effekt på ca 2300W. De är alla försedda med CEE-uttag. Övergångs(EU)adapter finns att köpa i receptionen om du inte har med en egen.

  Ladda din elbil hos oss

  Kör du elbil/laddhybrid så kan du passa på att ladda din bil under besöket. Vi har 18 st laddstationer på huvuvdparkeringen (uppdelat 9 st på två ställen) och 6 laddstationer på campingen. Uttagen är av typ 2.

  För att kunna ladda behöver ladda ner appen "ChargeNode". Vid våra premiumstugor finns också möjligheten att ladda elbil. Dessa platser är reserverade för gäster som bokat premiumstuga.

  Kontantfri camping

  Hela campingen är kontantfri och all betalning sker med kort.

  Mat & dryck på campingen

  Campingrestaurangen

  Välkommen till vår pizzarestaurang. Vi har öppet kl. 17-22 alla dagar campingen är öppen. Här kan du sitta ner och avnjuta din pizza i restaurangen eller ta med maten. Vi serverar också öl, vin och cider i restaurangen men har ett begränsat antal sittplatser.

  Lanthandeln

  Välkommen till vår mysiga lanthandel. Här hittar ni mellanmål, glass, chips, dricka och diverse förnödenheter. Vi har nybakat bröd varje dag från kl. 07 och ni kan dessutom ta en riktig gofika på vårt trevliga café.

  Ni vet väl att vi även har en god frukostbox med nybakat bröd, pålägg, yoghurt, müsli, juice och kaffe, te eller choklad? Den går att förbeställa och hämtas på Lanthandeln mellan kl. 07-12. Här kan du läsa mer om frukostboxen!

  Grillning

  Visst är det något visst med grillad mat? Vill du grilla på egen grill ber vi dig att tänka på brandrisken och placera grillen på någon av våra grusade ytor. Det är inte tillåtet att använda engångsgrillar på campingen, men det finns fasta grillar utplacerade runt om på campingområdet.

  När du lämnar campingen

  Kvarglömda saker

  Titta noga så att du inte glömmer något kvar efter vistelsen här hos oss. Vi ansvarar inte för kvarglömda saker men försöker hjälpa till för att sakerna ska hamna tillbaka hos rätt ägare. Hör av er till oss senast en vecka efter avresa om du glömt kvar något.

  Checklista inför ditt besök

  • Tider för incheckning/utcheckning
  • Ha koll på betalningen
  • Boka avresestäd och lakan
  • Ha koll entrébiljetter till parken
  • Barn under 1 meter går in gratis