Frågor & svar

  Attraktionen Fyren kommer vara avstängd pga. tekniskt underhåll.

  Frågor & svar

  Här hittar du de svaren på de vanligaste frågorna gällande ditt besök på Sommarland. __Läs alla frågor och svar här__<https://faq.sommarland.se>

  Parkering

  Vad kostar parkeringsavgiften?

  Parkering kostar 80 kr för en dag. Du kan betala via parkeringsautomaterna på parkeringen eller via appen "Apcoa Flow", Zonkod 7385.

  Fri parkering för familjer med Sommarlandskortet

  Gäster med säsongskort erhåller ett parkeringsbevis som ger fri parkering under hela säsongen. Parkeringsbeviset hämtas ut på Gästservice i samband med ert första besök för säsongen. Parkeringsbeviset är giltigt till en bil.

  Har ni laddplatser till elbil/laddhybrid?

  Ja, det finns på besöksparkeringen. Läs mer om parkering och laddplatser här.

  Kan jag parkera över natten?

  Parkeringen vid parken är endast öppen dagtid. Överträdelser beivras.

  Riktlinjer

  Kan jag ta med mig öl eller vin in i parken?

  Nej, du får inte ta med dig egen alkohol in på Sommarlands område. Men på restaurangen Bryggan serveras alkoholhaltiga drycker.

  Får jag ta med husdjur till parken?

  Husdjur är inte tillåtna inne i parken. Sommarland avråder bestämt från att lämna husdjur i bilen utan tillsyn av omsorg för ert djurs bästa. Ledarhund är tillåtet att medföra i parken.

  Är det tillåtet att ta med sparkcykel eller liknande till parken?

  Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet med kickbikes, skateboards, inlines, cyklar eller något annat motor- eller eldrivet fordon i parken.

  Är det okej att röka inne i parken?

  Av hänsyn till övriga gäster strävar vi efter att vara en rökfri park och hänvisar därför våra rökande gäster till våra särskilt utmärkta platser som finns placerade runt om i parken.

  Får barn vara i parken utan vårdnadshavare?

  Vår rekommendation är att barn bör vara minst är 13 år fyllda för att för att göra ett eget besök i parken. Oavsett är det vårdnadshavare som ansvarar för barnens säkerhet.

  Är det tillåtet att grilla i parken?

  Nej.

  Kan jag lämna parken tillfälligt?

  Ja, men be om en returbiljett från entrévärden innan du lämnar parken och vill komma tillbaka samma dag.

  När stänger parken?

  Tänk på att Vattenparken stänger en timme tidigare än resten av parken. Här hittar du parkens öppettider.

  Säkerhet & trygghet

  Finns det sjukvårdare i parken?

  Ja, i anslutning till vattenparken finns vår sjukstuga. Här finns sjukvårdare tillgänglig och möjligheter att få hjälp med mindre skador och råd.

  Finns det kontaktband till barnen?

  Ja! Innanför entrén till parken finns kontaktband att hämta och sätta på barnets handled. På det kan du skriva dina kontaktuppgifter så att någon kan kontakta dig om du kommer bort från dina barn i parken.

  Tips! Eftersom parken är stor är det även praktiskt att i förväg bestämma en mötesplats.

  Har ni badvakter i vattenlandet?

  Självklart! Vi har värdar vid flertalet badattraktioner samt badvakter vid poolerna. Följ alltid uppmaningar från personalen för en säker badupplevelse. Alla badvakter är utbildade i Hjärt- och lungräddning och i livräddning av Svenska Livräddningssällskapet.

  Har ni hjärtstartare i parken?

  Ja, två stycken. Den ena finns hos sjukvårdaren och den andra finns i Campingens reception.

  Hjälpmedel & Service

  Kan man hyra skrindor?

  Ja, det går att hyra vid våra två entréer. Kom gärna tidigt eftersom skrindorna under vissa dagar inte räcker till alla gäster.

  Var finns skötbord och amningsrum?

  Intill Gästservice finns skötrum, mikro och avskildhet för amning. Skötbord finns i anslutning till toaletterna.

  Var hittar jag en karta över parken?

  Parkkartan finns att hämta i entrén till parken och i campingreceptionen.

  Finns det regnkläder och paraply att köpa i parken?

  Vi säljer regnponchos och paraplyer i parken.

  Mat & Dryck

  Vilka matställen finns att välja mellan?

  Du kan välja på massor av alternativ som hamburgare, sallader, smörgåsar, pannkakor, och mer. Du kan också få laktos- och glutenfria alternativ samt vegetariska rätter. Runt om i parken hittar ni både kiosker och kaféer där du kan köpa pannkakor, glass, popcorn, sockervadd, lättare maträtter m m.

  Läs om våra matställen här

  Är det tillåtet att ta med egen mat till parken?

  Ja! Vi har picknickbord utställda här och var i hela parken.

  Vattenlandet

  Vilka badkläder är godkända?

  Använd endast kläder avsedda för bad i poolerna. Underkläder är förbjudet. I vattenparken finns även våtdräkter till uthyrning.

  Är vattnet i poolerna uppvärmt?

  Ja, vi värmer upp vattnet.

  Finns det någon väskinlämning?

  Ja, i anslutning till vattenparken finns en väskinlämning som är avgiftsbelagd. Vi hyr även ut värdeskåp där du kan lämna dina värdesaker medan du badar. Här sker även uthyrning av våtdräkter samt simvästar (begränsat antal).

  Har ni våtdräkter för uthyrning?

  Ja, i vår väskinlämning kan du hyra våtdräkt under din dag. Perfekt om du vet att du är frusen av dig eller vill maxa ditt besök i vattenparken när solen uteblir. Antalet våtdräkter är begränsat och först till kvarn gäller. Observera att du måste kunna visa upp giltig legitimation när du hyr din dräkt.

  Borttappat

  Vad händer med borttappade föremål?

  Om du tappat någonting ska du fråga efter föremålet på Gästservice inne i parken, där samlas alla upphittade föremål. Om föremålet ännu inte är hittat tar vår personal dina uppgifter och ditt telefonnummer, och hör av sig om föremålet hittats. Om du, efter ditt besök, vill anmäla ett borttappat föremål kan du kontakta oss.

  Vad händer om jag tappar bort mitt barn?

  Om du tappar bort ditt barn kan du alltid kontakta någon av parkens alla medarbetare som gärna hjälper dig. Ta gärna ett kontaktarmband och fäst på barnets arm i förebyggande syfte vid ankomst till parkens entré. I de fall vi kommer i kontakt med barn & föräldrar som inte kommer i kontakt med sitt sällskap hänvisar vi alltid till gästservice.

  Jag har tappat bort mitt säsongskort - vad gör jag?

  Om kortet är registrerat med dina personuppgifter kan vi enkelt spärra ditt kort och flytta över uppgifterna till ett ersättningskort. Detta genomförs i parkens Gästservice mot en avgift.