Tillgänglighet

Tillgänglighet

På Skara Sommarland har vi som mål att parken ska vara tillgänglig för alla. Därför pågår det ständigt ett arbete för att underlätta för våra gäster med funktionsvariationer.

Entré och köpa biljetter

Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie entrépris. Medföljande personlig assistent/ledsagare i tjänst har fri entré. Familjemedlemmar och vänner betalar ordinarie entrépris. Ledsagare och assistenter hänvisas till Gästservice för entré och information om hur ni gör ert besök lättare.

Ledsagare och assistent

Ledsagare eller assistent till gäst med fysisk eller dold funktionsvariation har fri entré och bör ha med sig intyg. Ledsagaren eller assistenten ska vara minst 16 år gammal.

Toaletter

Toaletter anpassade för rullstolsburna gäster finns:

  • Innanför entrén
  • Vid järnvägsstationen (dock inte öppen hela säsongen)
  • Intill Gästservice
  • Vid duscharna i vattenparken
  • Vid Sagopoolsgrillen
  • På Funny House

Åkattraktioner

De flesta tivoliattraktioner har entré via utgången för dig som sitter i rullstol. Har du svårt att ta dig i och ur attraktionen, går det bra att sitta kvar till nästa tur (max tre åkturer åt gången). Ledsagare/assistent ska vara behjälplig vid i- och urstigning av attraktionen. Vissa attraktioner (som Gruvbanan, Spinner och Vikingen) har trappor eller nivåskillnader. Vill du ha mer information om de olika attraktionerna, kontakta vårt Gästservice vid Huvudentrén eller på Main Street.

Gäster med dolda funktionsvariationer (vars utmaningar inte tillåter dig att stå i våra köfållor) har också möjlighet att göra entré via våra utgångar. Mot uppvisande av ett intyg erhåller du då ett band i vårt Gästservice. Intyget bör innehålla ditt namn, telefonnummer, en kortfattad beskrivning av vad dina utmaningar är, samt vara signerat av och ha namn och kontaktuppgifter till en person som har insikt i dina utmaningar. Vi godkänner intyg från vården, skolan samt ev. assistansbolag. Personer under 18 behöver också ha med sig en vuxen (fyllda 18 år) för att få bandet, och får ha med sig max en person per åktur i attraktionerna.

I badet har vi svårt att hantera entré via utgång men kan vid Waka Waka, River Run samt Splashing Hill ge möjlighet till att stå i kortare kö där man hämtar sin båt/ring. Prata med oss på Gästservice så hjälper vi dig.

Generellt sett har vi färre gäster under Juni månad och det är bra tid att besöka oss om man har svårt att hantera stora folksamlingar och längre köer.

Restauranger

I alla restauranger har vi laktos- och glutenfria samt vegetariska rätter. Har du annan allergi är du välkommen att prata med vår personal på plats i restaurangen som hjälper dig. Alla våra restauranger har plats för rullstol, även om det kan vara lite trångt inne på Reef Burger.

Boende

På vår camping har vi stugor som är tillgänglighetsanpassade och i både Skara och Skövde finns bra hotellalternativ.

Frågor och tillgänglighet

Har du frågor eller behöver hjälp med något, kontakta våra entrévärdar, personalen i Gästservice eller ring 010-708 80 01 eller maila info@sommarland.se.