Skandinaviens största vattenpark

  Låt dig svepas med av allt det roliga på Skandinaviens största vattenpark! Vår nöjespark har roliga aktiviteter för barn i alla åldrar. Här finns över 40 st attraktioner - allt från roliga vattenrutschbanor och pooler till fartfyllda berg- och dalbanor och snurriga karuseller.

  Sommarland ägs av Parks and Resorts Scandinavia AB. I koncernen ingår även Furuviksparken, Gröna Lund och Kolmårdens Djurparker.

  Här kan du läsa mer om koncernens parker.

  Ett besök ger minnen för livet

  Skara Sommarland öppnade 1984. Sedan 2001 är Skara Sommarland en del av Parks and Resorts Scandinavia. Koncernen består av Gröna Lund, Kolmårdens Djurpark, Skara Sommarland, Vildmarkshotellet, och Furuvik.

  Parks and Resorts är en av Nordens ledande aktörer inom upplevelseindustrin och driver några av Sveriges mest populära parker. Vår vision är att erbjuda en helhetsupplevelse i världsklass och vi arbetar ständigt med att förbättra och anpassa vårt erbjudande till alla våra gäster.

  I dagsläget har vi tillsammans närmare 3 miljoner besökare och 2 000 anställda under säsong med en omsättning på drygt 1 miljard svenska kronor.

  Populärt besöksmål

  Skara Sommarland är en av Västra Götalands största turistattraktioner, och ett populärt besöksmål för barnfamiljer från hela landet. Även från Norge kommer många besökare. Varje år gästas parken av ca 300 000 gäster. Säsongen varar från början av juni till slutet av augusti, totalt cirka 80 dagar.

  Tack till alla våra partners

  Vi samarbetar med följande partners för att göra din semester och ditt besök så bra som möjligt hos oss på Skara Sommarland.

  Hållbara upplevelser för alla

  Vi vill vara en park för alla och skapa upplevelser som är både magiska och hållbara. Därför är det vår skydlighet att vara en god kraft i samhället och verka för en mer hållbar verklighet.