Om Skara Sommarland

Skandinaviens största vattenpark

Låt dig svepas med av allt det roliga på Skandinaviens största vattenpark! Vår nöjespark har roliga aktiviteter för barn i alla åldrar. Här finns 47 st attraktioner - allt från roliga vattenrutschbanor och pooler till fartfyllda berg- och dalbanor och snurriga karuseller.

Hissssssnade Snake!

Årets stora nyhet heter Snake – en hisnande attraktion för den våghalsiga! På Skara Sommarland finns även gokartbanor och olika typer av lekplatser, allt för en lyckad familjesemester.

Ett besök ger minnen för livet

Skara Sommarland öppnade 1984. Sedan 2001 är Skara Sommarland en del av Parks and Resorts Scandinavia. Koncernen består av Gröna Lund, Kolmårdens Djurpark, Skara Sommarland, Vildmarkshotellet, och Furuvik.

Parks and Resorts är en av Nordens ledande aktörer inom upplevelseindustrin och driver några av Sveriges mest populära parker. Vår vision är att erbjuda en helhetsupplevelse i världsklass och vi arbetar ständigt med att förbättra och anpassa vårt erbjudande till alla våra gäster.

I dagsläget har vi tillsammans närmare 3 miljoner besökare och 2 000 anställda under säsong med en omsättning på drygt 1 miljard svenska kronor.

Populärt besöksmål

Skara Sommarland är en av Västergötlands största turistattraktioner, och ett populärt besöksmål för barnfamiljer från hela landet. Även från Norge kommer många besökare. Varje år gästas parken av ca 300 000 gäster. Säsongen varar från början av juni till slutet av augusti, totalt cirka 80 dagar.

Tack till alla våra partners

Vi samarbetar med följande partners för att göra din semester och ditt besök så bra som möjligt hos oss på Skara Sommarland.