Vortex

  Vortex

  Kämpa mot vattenvirveln och se hur många varv du klarar av att åka i den stora cylinderformade behållaren!

  Vortex är en av Skara Sommarlands blötaste attraktioner där du börjar med att åka ner i ett långt rör i en rasande fart. Färden i det långa röret slutar med att du tillslut hamnar i en stor behållare där du kan åka runt flera varv innan du hamnar i landningspoolen.

  Tävla mot dig själv eller andra om hur många varv du klarar av i virveln av vatten. Ju mer fart du får på banans första del desto större chans till fler varv! De mest rutinerade åkarna klarar 4-5 varv i den stora behållaren innan de spolas ner i landningspoolen. Det är kanske ett mål att ha i sikte!

  Åkregler och simkrav

  För att få åka i Vortex krävs det att du har god sim- och vattenvana. Detta för att landningspoolen är hela 3 meter djup och fallhöjden är på 1.5 meter. Du måste vara minst 120 centimeter lång och får väga maximalt 110 kilo.

  Badsäkerhet

  För allas säkerhet gäller särskilda regler och riktlinjer i alla våra pooler och vattenattraktioner. Läs våra regler och riktlinjer för bad- och vattenattraktioner.

  Snabba fakta om Vortex

  • Längdgräns
   Minst 120 cm
  • Antal åkare
   1 pers/åktur

  Vad får jag åka?

  Med längtabellen får du enkelt överblick över vilka attraktioner just du får åka!

  Se längdtabellen

  Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.