9 tips till barnfamiljen

  Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark, full med vattenattraktioner, karuseller och skojiga aktiviteter, och ett garanterat uppskattat resmål för alla barnfamiljer. Här ger vi våra bästa tips för en magisk familjesemester för såväl stora som små.

  Förboka ditt besök online!

  Du förbokar ditt besök i samband med att du köper din biljett i vår webbshop.

  Psst... Du med Sommarlandskort behöver inte förboka ditt besök.

  Övernatta på vår familjecamping...

  Oavsett om ni har tänkt att göra en dagsutflykt, planerar för en weekend eller längre sommarsemester är Skara Sommarland ett resmål som hela familjen kommer att älska. Alldeles intill parken ligger First Camps familjecamping, med egen parkentré - perfekt för er som har planerat en minisemester till oss eller för er som helt enkelt älskar att campa och vill maxa ert besök på Skara Sommarland.

  ... eller övernatta på hotell och utforska närområdet

  Är ni på genomresa genom landet och vill passa på att stanna till för ett besök i parken finns förutom vår camping många barnvänliga hotell inte alls långt från Skara Sommarland. I närområdet finns det gott om andra aktiviteter och semestertips för en lyckad barnsemester.

  Hyr en skrinda…

  Korta ben blir ofta trötta fort och då kan det vara skönt att vila lite i en skrinda medan man ska förflytta sig i parken. Här får även ryggsäckar och matsäckar plats. Våra skrindor går att hyra innanför huvudentrén och campingentrén.

  ... eller en våtdräkt

  Även om vi värmer vårt vatten så kan det ibland vara lite kyligare i luften. Då kan det vara skönt att ha på en våtdräkt som gör att man kan åka extra länge i våra vattenattraktioner. Vi har våtdräkter för både vuxna och barn och de kan hyras i vår Väskinlämning som ligger precis i början av vattenparken. Begränsat antal - först till kvarn.

  Ta en paus i vårt amningsrum…

  Om du besöker oss med små barn är du välkommen till vårt amningsrum vid gästservice där vi har sköna soffor för dig som vill amma ostört och en mikrovågsugn där du kan värma din barnmat. Här finns även skötbord och om du glömt blöjor hemma säger du bara till så får du en blöja av oss.

  Gå förbi mätstationen på Gästservice...

  Mitt på Mainstreet ligger Gästservice där du kan mäta dig en gång och få ett armband som bevisar hur lång du är, jättebra för barn som är på gränsen till våra längdgränser.

  ...och sätt på barnen ett kontaktarmband

  Det händer att man tappar bort de små i parken och då är kontaktarmbandet bra att ha. Gå till Gästservice eller i entrén för att få ett kontaktarmband som du sedan skriver ditt namn och telefonnummer på och placerar på ditt barns handled. Om du tappar bort barnen så kan någon ringa dig och ni kan återförenas snabbare. Får du inget samtal är det bara att gå till Gästservice, som är samlingsplats för föräldrar och barn som tappat bort varandra. Ett tips är också att bestämma en mötesplats i förväg om ni skulle tappa bort varandra.

  Och sist men inte minst...

  ... njut av dagen! Låt familjesemestern på Skara Sommarland bli ett avbrott från vardagens press och hets. Njut av stunden, skratten och de galet roliga åken, oavsett om du är barn eller vuxen. Välkommen till Skara Sommarland!