Information angående coronaviruset

Information angående coronaviruset

Frågor och svar om det nya coronaviruset COVID-19 och Skara Sommarland.

Alla i samhället har ett ansvar för att den rådande situationen inte ska få allvarliga konsekvenser för äldre och infektionskänsliga. Vi på Skara Sommarland kommer göra allt vi kan för att minimera en smittspridning och agera ansvarsfullt enligt myndigheternas direktiv och rekommendationer. Här har vi samlat de vanligaste frågorna rörande Skara Sommarland och den nuvarande situationen med coronaviruset. Vi följer både utvecklingen och regeringen och myndigheters beslut och rekommendationer. Vi är också beredda på att agera och fatta nya beslut ifall situationen skulle förändras.

Hur påverkas Skara Sommarland av regeringens beslut om begränsning av allmänna sammankomster?

Regeringen har nu beslutat om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer tillsvidare, vilket även innefattar Skara Sommarland som nöjespark och vattenpark. Just nu är parken stängd och har inte premiär förrän den 30 maj. Eftersom Regeringen inte gav någon tidsangivelse för när förbudet kan komma att hävas, behöver vi vara förberedda på olika scenarier. Just nu planerar vi för att öppna parken som vanligt 30 maj, men om förbudet kvarstår över den 30 maj är vi beredda att agera och fatta nya beslut.

Kan man återköpa sitt säsongskort?

Just nu planerar vi att parken som vanligt vilket betyder att man kommer kunna nyttja sitt säsongskort till fullo. Därför gör vi inga återlösen för dessa produkter. Vi tillämpar vanliga återköpsregler, d.v.s. 14 dagars ångerrätt för distansköp om man köpt kortet via vår webbshop.

Vad har ni tagit för åtgärder när det gäller er personal?

Vi följer självfallet Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och har utöver det tillämpat försiktighetsåtgärder. All vår personal ska stanna hemma från jobbet om de har feber, hosta eller andra symptom på luftvägsinfektion (även lindriga) och de måste vara symptomfria i två dagar innan de återvänder till arbetet. De medarbetare som vistats i områden som Folkhälsomyndigheten bedömer som riskområden idag ska hålla sig hemma och vara symptomfria i 14 dagar efter hemkomst innan man kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Jag är orolig för att bo på camping just nu, hur tänker ni kring det?

Vi förstår att man kan känna en oro och att många har frågor kring detta. Vi har alla ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning, framför allt så att det inte påverkar de som är extra infektionskänsliga i vårt samhälle. Har man symptom ska man givetvis inte röra sig i sociala sammanhang, vilket är en uppmaning vi ger till både våra medarbetare och gäster. Men är man frisk är man så välkommen till oss! Vi ser verkligen fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse!

Borde jag vara orolig inför ett besök på Skara Sommarland?

Vi förstår att man skulle kunna känna en oro även efter att beslutets hävts och att många har frågor kring detta. Vi har alla ett ansvar i att agera aktsamt och att göra allt man kan för att minimera en smittspridning, framför allt så att det inte påverkar de som är extra infektionskänsliga i vårt samhälle. Uppvisar man symptom ska man inte röra sig i sociala sammanhang – en uppmaning som vi ger till både våra medarbetare och gäster.

Skara Sommarland besöks visserligen av många gäster, men parken består nästan uteslutande av stora utomhusytor. Vi har klorerade pooler, noggranna städrutiner och många toaletter för våra gäster där man kan tvätta händerna ofta under dagen. Våra medarbetare är välinformerade om situationen och agerar också enligt myndigheternas och Folkhälsomyndighetens direktiv.

Vi tror att många med oss ser fram emot den dagen då man kan bada, åka attraktioner, spela och äta gott hos oss!

Skulle situationen förändras uppdateras denna sida med relevant information.