Newton

  I Newton får du uppleva det bästa av två världar - en berg- och dalbana blandat med en forsfärd där vattnet stänker åt alla håll!

  Newton är uppbyggd som en vattenbana där ni sitter flera stycken på rad i en vagn formad som en val. I valen skvalpar ni sedan runt under ungefär två och en halv minut.

  När åkturen börjar kan du tro att den kommer bli väldigt lugn och behaglig eftersom den börjar i bekväm takt. Men överraskningar som porlande vattenfall och oväntade svängar kommer att dyka upp längs vägen. Och slutet är minst sagt oväntat. Åkturen rundas nämligen av med ett hisnande fall nerför en brant backe - nästan som ett fritt fall!

  Åkregler och tips

  Eftersom du inte sitter fastspänd i vagnen går det att röra sig fritt i den, men tänk på att aldrig ställa dig upp under åkturen. Tänk även på att du måste vara minst 120 centimeter lång för att få åka. Alla som är minst 100 centimeter har också chansen att ta sig en tur, men enbart i sällskap av en vuxen.

  Newton kräver inte badkläder men eftersom det är en relativt blöt attraktion rekommenderar vi kläder som du inte är rädd för att blöta ner. Det kan även vara bra att plocka ur tillhörigheter som mobiltelefoner och kameror från fickorna innan färden. Risken är nämligen väldigt stor att du får vatten på dig både när du åker under ett forsande vattenfall och när du landar med ett splash i en vattenfylld bassäng i slutet av åket.

  Snabba fakta om Newton

  • Längdgräns
   från 120 cm
  • Längdgräns med vuxen
   från 100 cm

  Riktlinjer för klädsel i attraktionerna

  För att få åka i attraktionerna på tivolit behöver du bära kläder på både över- och underkropp, ej enbart badkläder.

  Vad får jag åka?

  Med längtabellen får du enkelt överblick över vilka attraktioner just du får åka!

  Se längdtabellen

  Säkra din biljett till plaskande äventyr! 🙌

  Handla här