Du har redan en påbörjad bokning 2 683 kr Visa bokning
Ett barn kollar hur många varv han klarar i vattenbanan Vortex

Kämpa mot vattenvirveln och se hur många varv du klarar av att åka i den stora cylinderformade behållaren! Vortex är en av Skara Sommarlands blöta attraktioner där du börjar med att åka ner i ett långt rör i en rasande fart. Färden i det långa röret slutar med att du tillslut hamnar i en stor behållare där du kan åka runt flera varv innan du hamnar i landningspoolen. Låter det knasigt? Man kan tänka att ett åk i attraktionen Vortex är som att låta sig spolas ner i ett gigantiskt avlopp, där man kan tävla mot sig själv om hur många varv man klarar av i virveln av vatten. En superskojig, annorlunda och utmanande attraktion som kommer få dig att vilja åka fler gånger! Tävla mot kompisen eller kanske syskonen. De mest rutinerade åkarna klarar 4-5 varv i den stora behållaren innan de spolas ner i landningspoolen. Det är kanske ett mål att ha i sikte!
Längdgräns120 cm
Övre viktgräns110 kg

Fötterna först och åk!

 
Vortex är verkligen en ovanlig attraktion, som också är ovanligt rolig! Se hur många varv du klarar och testa igen för att se om du får in tekniken bättre. Sitt med fötterna först, ta sats och åk när föregående åkare har hamnat i landningspoolen. Åk en person åt gången, luta dig bakåt och lägg dig halvt ner för att få rätt fart genom röret. Ju mer fart du får desto större chans till fler varv! Ett snabbt och spännande äventyr där man helt klart får utmana sig själv.
 
För att få åka i Vortex krävs det att du har god sim- och vattenvana. Detta för att landningspoolen är hela 3 meter djup och fallhöjden är på 1.5 meter. Du måste vara minst 120 centimeter lång och får väga maximalt 110 kilo.


Läs mer om Vortex...
Rösta på Vortex
Är Vortex din favoritattraktion? Rösta upp den till en förstaplats på topplistan!
Rösta på Vortex
Vad får jag åka?
I din entrébiljett har du fri tillgång till hela parken men vissa attraktioner har längd- och åldersgränser. För våra två största Gokartbanor tillkommer en avgift.
Ladda hem PDF