Du har redan en påbörjad bokning 2 683 kr Visa bokning
Full fart nerför forsen i vattenbanan Forsfärden

Är du redo för att ta dig ner för forsen med bara vattnet, kurvorna och plastringen som hjälpmedel? Häng med i svängarna i Forsfärden, Skara Sommarlands egen forsränning. Forsfärden hittar du i vattenparken och är en blöt attraktion där du åker i en plastring i strömt vatten ner för en kurvig bana. Attraktionen passar dig som tycker att branta backar och plötsliga fall är lite för skrämmande. Men tro inte att åkturen ger dig tid för avslappning och lugn. Forsfärden bjuder nämligen på en del spänning - vänta dig en härlig åktur genom tunnlar och runt krök!

Stänk och skratt


När du åker Forsfärden får du känslan av att befinna dig i en riktig fors. Attraktionens utseende påminner nämligen mycket om en fors i någon av Sveriges sjöar och drag, med strömmande vatten, klippor och berg. I Forsfärden har du chansen att uppleva spänningen med forsränning utan att behöva vara nervös över att kantra eller att slå i en hård sten. Du behöver heller inte ro eller paddla aktivt för att hålla kurs eller parera hinder. För att Forsfärden ska bli extra rolig kan du forcera kurvor och branter för att skapa fart. Tekniken är egentligen ganska lätt, luta kroppen dit du ska eller häng med i banans svängar. Forsfärden ger dig forsränning när den är som bäst, i en rolig och trygg miljö. Så på med badkläderna och räkna med massor av stänk och skratt - Forsfärden är ett riktigt skojigt åk!

Det är strömt vatten i landningspoolen och därför kräver ett åk med Forsfärden att du har god simkunnighet och kan ta dig upp ur poolen på egen hand. Små barn får åka i ringen tillsammans med en vuxen, annars är det en person åt gången som gäller.
Läs mer om Forsfärden...
Rösta på Forsfärden
Är Forsfärden din favoritattraktion? Rösta upp den till en förstaplats på topplistan!
Rösta på Forsfärden
Vad får jag åka?
I din entrébiljett har du fri tillgång till hela parken men vissa attraktioner har längd- och åldersgränser. För våra två största Gokartbanor tillkommer en avgift.
Ladda hem PDF