Du har redan en påbörjad bokning 2 683 kr Visa bokning
Vattenruschbanan Cobra passar hela familjen

Känn känslan av viktlöshet när du faller ner för stupet och sedan glider in i en enorm våg - den unika attraktionen Cobra i vattenparken på Skara Sommarland bjuder på spänning av toppklass. I Cobra sitter ni minst två personer och max fyra personer i en gul gummiflotte som är formad som en fyrklöver. Flotten färdas i en vattenbana genom tunnlar och svängar, för att avslutas upp för en jättehög vägg på 13 meter. Den här attraktionen passar modiga åkare i alla åldrar som vill uppleva en vattenattraktion lik ingen annan tillsammans med vänner och familj!
Längdgräns140 cm
Övre viktgräns320 kg/flotte
Kapacitetca 500 pers/h
Fallhöjd11 m
Åktidca 20 sek
Antal åkare2 eller 4 pers/flotte
Banans längd116 m
Vattenflöde19 m3/min

Första attraktionen i Norden av sitt slag


Namnet på attraktionen kommer från dess karaktäristiska utseende som påminner om just en kobra. Vattenrutschkanan är nämligen randig och slingrar sig genom vattenparken, för att mynna ut i en rundad vägg som påminner om ormens huvud. Precis som en kobra är den här attraktionen riktigt intensiv och du vet aldrig vad du kan förvänta dig av den. Varje åktur är unik! Färden i vattenbanan går visserligen snabbt och är bara 20 sekunder lång, men du kommer bära med dig minnet av upplevelsen mycket längre än så. Cobra är specialdesignad för Skara Sommarland och är den första attraktionen i Norden av det här slaget. Så håll i dig hårt och förbered dig på årets roligaste åk!

För att få åka Cobra måste du vara minst 140 centimeter lång och för allas säkerhet får passagerarna i en flotte inte väga mer än 320 kilo tillsammans. Vi rekommenderar dock att ni är fullt antal i flotten eftersom ni åker högre upp på väggen ju tyngre ni är. Vi råder er även att hålla hårt i de handtag som gummiflottarna är utrustade med. Cobra går snabbt, har branta stup och tvära svängar, så det gäller att sitta säkert i båten.
Läs mer om Cobra...
2:a
Rösta på Cobra
Är Cobra din favoritattraktion? Rösta upp den till en förstaplats på topplistan!
Rösta på Cobra
Vad får jag åka?
I din entrébiljett har du fri tillgång till hela parken men vissa attraktioner har längd- och åldersgränser. För våra två största Gokartbanor tillkommer en avgift.
Ladda hem PDF