Du har redan en påbörjad bokning 2 683 kr Visa bokning
Vuxna och barn åker attraktionen Vikingen på Skara Sommarland

Hitta din inre viking i dig och låt dig svingas fram och tillbaka i Skara Sommarlands attraktion Vikingen. Attraktionen bjuder på riktigt sug som känns ända ner i maggropen och passar de lite äldre barnen men även vuxna med barnasinnet kvar. Vikingen pendlar dig högt upp i skyn, för att sedan slunga dig tillbaka mot marken i en svindlande fart. För en ännu mer nervpirrande upplevelse rekommenderar vi att du slänger armarna i luften. Då får du verkligen det där suset genom kroppen som du förmodligen känner igen från de mest djärva berg- och dalbanorna!
Längdgräns120 cm

Sitt långt ut för extra spänning


I Vikingen sitter ni på rader mitt emot varandra och den modiga åkaren sätter sig med fördel i en av de rader som finns längst ut i kanterna av båten. De personer som sitter ute i kanterna av båten svingas nämligen ännu högre upp än de som sitter i mitten. Tycker du istället att Vikingen känns lite väl läskig rekommenderar vi dig att sätta dig i en av raderna i mitten och att hålla i dig ordentligt för en mer behaglig upplevelse. Åkturen startar igång med ett lätt gung, för att sedan svinga på rejält och tillslut gunga så högt att det nästan känns som att båten ska slå volt. Attraktionen är alltså inget för den höjdrädda eller den som lätt mår illa av gungande rörelser. Den passar däremot perfekt för dig som älskar känslan av att flyga och känna viktlöshet!

För att få åka Vikingen måste du vara minst 120 centimeter lång och för allas säkerhet bör du lämna lösa föremål på marken innan avfärd. Detta eftersom attraktionen svingar dig upp i luften och risken för att tappa ut dina tillhörigheter är stor. Vikingen finns centralt belägen i tivolit på Skara Sommarland. Det finns därför ingen risk att du missar attraktionen när du befinner dig i parken.
 
Läs mer om Vikingen...
Rösta på Vikingen
Är Vikingen din favoritattraktion? Rösta upp den till en förstaplats på topplistan!
Rösta på Vikingen
Vad får jag åka?
I din entrébiljett har du fri tillgång till hela parken men vissa attraktioner har längd- och åldersgränser. För våra två största Gokartbanor tillkommer en avgift.
Ladda hem PDF