Du har redan en påbörjad bokning 2 683 kr Visa bokning
Besökare åker berg- och dalbanan Tranan

Har du drömt om att få flyga fritt som en fågel bland molnen och kunna speja över alla på marken? Då kommer attraktionen Tranan passa dig perfekt. Tranan är en högtflygande berg- och dalbana där du sitter i en av gondolerna som hänger fritt från tranans vingar. Du svävar med när Tranan lyfter, glidflyger och snurrar runt rälsen och du får känslan av att åka med på en magisk flygfärd. Tranans utseende skiljer sig mycket från vanliga berg- och dalbanor. Det är kanske inte så spektakulärt eftersom det saknas branta backar och galna loops. Låt dig dock inte luras av dess utseende - Tranan är barnsligt rolig att åka och passar alla som är ute efter en unik upplevelse. Att lätta från marken och sväva har aldrig känts så härligt och häftigt!
Längdgräns110 cm
Berg- och dalbanan för alla entusiaster

Tranan är en av Skara Sommarlands mest populära attraktioner och är även en världsunik berg- och dalbana som fantaster världen över pratar om. Attraktionen är nämligen den enda berg- och dalbanan i världen där åkarna hänger fritt utanför rälsen, och kommer förmodligen vara den enda som byggs just på det här sättet. I Tranan följer du alltså inte rälsens svängar som i en vanlig berg- och dalbana eftersom du hela tiden befinner dig vid sidan av rälsen. Är du en riktig åk-entusiast får du därför inte missa en tur i Tranan. Det kommer bli en oförglömlig och unik upplevelse!

I vagnarna sitter ni max fyra personer i rad och för att få åka Tranan måste du vara minst 110 centimeter lång. För din säkerhet får du maximalt väga 135 kilo och du bör helst lämna alla lösa föremål på marken för att undvika att de tappas ut under åkturen. Uppfyller du alla kriterier är det bara att ta plats och åka med.

 
Läs mer om Tranan...
Rösta på Tranan
Är Tranan din favoritattraktion? Rösta upp den till en förstaplats på topplistan!
Rösta på Tranan
Vad får jag åka?
I din entrébiljett har du fri tillgång till hela parken men vissa attraktioner har längd- och åldersgränser. För våra två största Gokartbanor tillkommer en avgift.
Ladda hem PDF