Du har redan en påbörjad bokning 2 683 kr Visa bokning
Vatten skvätter i vatten berg- och dalbanan Newton

I Newton får du uppleva det bästa av två världar - en berg- och dalbana blandat med en forsfärd där vattnet stänker åt alla håll. Attraktionen är uppbyggd som en vattenbana där ni sitter flera stycken på rad i en vagn formad som en val. I valen skvalpar ni sedan runt under ungefär två och en halv minut. När åkturen börjar kan du tro att den kommer bli väldigt lugn och behaglig eftersom den börjar i bekväm takt med få störningsmoment. Men överraskningar som porlande vattenfall och oväntade svängar kommer att dyka upp längs vägen. Och slutet är minst sagt oväntat. Åkturen rundas nämligen av med ett hisnande fall nerför en brant backe - nästan som ett fritt fall!
Längdgräns120 cm
Längdgräns med vuxen100 cm

En blöt åktur


Newton kräver inte badkläder men eftersom det är en relativt blöt attraktion rekommenderar vi kläder som du inte är rädd för att blöta ner. Det kan även vara bra att plocka ur tillhörigheter som mobiltelefoner och kameror från fickorna innan färden. Risken är nämligen väldigt stor att du får vatten på dig både när du åker under ett forsande vattenfall och när du landar med ett splash i en vattenfylld bassäng i slutet av åket. Är du på Skara Sommarland en solig dag lär du torka snabbt efter åket i Newton. Vid kallare väder finns regnponchos att köpa!

Eftersom du inte sitter fastspänd i vagnen går det att röra sig fritt i den, men tänk på att aldrig ställa dig upp under åkturen. Tänk även på att du måste vara minst 120 centimeter lång för att få åka. Alla som är minst 100 centimeter har också chansen att ta sig en tur, men enbart i sällskap av en vuxen. Attraktionen Newton är belägen precis vid parkentrén och är därför en utav de första attraktionerna du bör testa på när du kommer in på Skara Sommarland.
 
Läs mer om Newton...
Rösta på Newton
Är Newton din favoritattraktion? Rösta upp den till en förstaplats på topplistan!
Rösta på Newton
Vad får jag åka?
I din entrébiljett har du fri tillgång till hela parken men vissa attraktioner har längd- och åldersgränser. För våra två största Gokartbanor tillkommer en avgift.
Ladda hem PDF