Du har redan en påbörjad bokning 2 683 kr Visa bokning
Mycket skratt i berg- och dalbanan Gruvbanan på Skara Sommarland

Gruvbanan är en berg- och dalbana där hela familjen garanterat kommer ha riktigt roligt! Har du någonsin funderat över hur det skulle vara att besöka en gruva eller åka i en gruvbana? I gruvor bryts olika berg- och mineralarter, bland annat malm som används till metall. Ta chansen och testa en av Skara Sommarlands populäraste attraktioner. Åk med Gruvbanan i en hisnande fart och se hur det går till i trollens gruva. Denna berg- och dalbana är på ungefär 8 meters höjd och är perfekt för den som kanske inte vågar sig på de där högsta attraktionerna. Men tro inte att det är en lätt match bara för det - här bjuds både på spänning och pirr i magen. Så håll den som sitter bredvid hårt i handen och förbered dig på en fartfylld och nervkittlande färd med banan rakt ner i trollens tillhåll.
Längdgräns120 cm
Längdgräns med vuxen100 cm

En blandning av spänning och mystik

 
Vinden viner härligt i håret när du tas med på en spännande, snabb och svängig färd både utomhus och ner bland blinkande ljus och märkliga ljud hos trollen. Det är en mystisk stämning som råder i gruvan, vilket ger det där lilla extra till äventyret. Gruvbanan är definitivt värd ett åk - eller flera. Vagnarna tar totalt 38 passagerare ner i gruvan och åker med full fart i cirka 80 sekunder. Åkturen kommer garanterat leda till härliga skratt, lite nervositet, mycket spänning och fjärilar i magen hos både stora och små. Berg- och dalbanan Gruvbanan är en upplevelse utöver det vanliga!
 
Du måste vara minst 120 centimeter för att åka gruvbanan själv, men i vuxet sällskap räcker det med 100 centimeter. Ni sitter två personer i varje vagn och lösa föremål får inte tas med under denna fartfyllda färd. Gruvbanan är en elektriskt driven bana som finns i början av tivoliområdet bredvid ett gäng andra roliga attraktioner.
Läs mer om Gruvbanan...
3:a
Rösta på Gruvbanan
Är Gruvbanan din favoritattraktion? Rösta upp den till en förstaplats på topplistan!
Rösta på Gruvbanan
Vad får jag åka?
I din entrébiljett har du fri tillgång till hela parken men vissa attraktioner har längd- och åldersgränser. För våra två största Gokartbanor tillkommer en avgift.
Ladda hem PDF