Du har redan en påbörjad bokning 2 683 kr Visa bokning
Fyren, en karusell för barn med fritt fall

Vågar du testa på den svindlande känslan av fritt fall? Då är Fyren en attraktion för dig. Fyren är barnens egen fritt fallande attraktion och alla som tar sig en åktur men den får vara beredda på full fart, massor av spänning och skönt pirr i magen. Det krävs även att du tål höga höjder och är lite våghalsig för att ta dig an den här åkturen. Attraktionen tar dig nämligen upp för det hela sex meter höga fyrtornet, för att snabbt åka tillbaka neråt och sedan gunga tillbaka upp, gång på gång. Låt benen dingla, släng händerna i luften, ta ett djupt andetag och passa på att njuta av utsikten där uppe - för snart går det snabbt nerför igen!
Längdgräns100 cm
Övre längdgräns195 cm

Sex meter hög fyr


Alla som har varit på Gröna Lund och åkt Lilla Fritt Fall kommer känna igen sig i den här åkturen. Det är nämligen samma attraktion som nu tagit sig till tivolit på Skara Sommarland. Attraktionen har dock fått ett nytt utseende i form av en fyr och därifrån kommer det nya namnet Fyren. Du lär inte missa attraktionen när du befinner dig hos oss. Fyren är nämligen en av våra högsta åkturer och har även det karakteristiska utseendet med vita och röda ränder som många fyrar har. Något som skiljer Fyren från andra fyrar är att du slipper ta dig upp för den på egen hand. Du slungas nämligen upp till toppen, både en, två och tre gånger!

För att få åka attraktionen krävs det att du är minst 100 centimeter lång och alla långa vuxna får lämna den här åkturen åt barnen. Det finns nämligen också en maxlängd på 195 centimeter. Eftersom Fyren gungar i luften rekommenderar vi att du lämnar alla lösa föremål hos någon på marken under färden.
 
Läs mer om Fyren...
Rösta på Fyren
Är Fyren din favoritattraktion? Rösta upp den till en förstaplats på topplistan!
Rösta på Fyren
Vad får jag åka?
I din entrébiljett har du fri tillgång till hela parken men vissa attraktioner har längd- och åldersgränser. För våra två största Gokartbanor tillkommer en avgift.
Ladda hem PDF