Du har redan en påbörjad bokning 2 683 kr Visa bokning
Karusellen Airboat med flygande träskbåtar

Gör dig startklar för en härlig flygtur i populära attraktionen Airboat. Det går inte bara uppåt i denna attraktion utan även neråt och runt, runt, runt. Till skillnad från i en riktig träskbåt svävar du faktiskt långt ovan mark och får en vacker utsikt på köpet. Men var inte orolig för att komma för högt. Attraktionen sträcker sig bara ett par meter över marken och går dessutom i en trevlig takt, vilket gör att både äldre och yngre barn kommer att älska de flygande båtarna. Sätt dig skönt, spänn fast dig och förbered dig på härligt pirr i magen - nu åker vi över träskmarken!
Längdgräns120 cm
Längdgräns med vuxen100 cm

Sväva över marken

När du åker Airboat blir du som förflyttad till träskområdet och nationalparken Everglades i USA. Sittvagnarna i den här attraktionen är nämligen utformade som ”airboats” eller träskbåtar som man tar sig fram med där. Riktiga träskbåtar är utrustade med propellrar som hjälper båten att hålla sig ovan vattenytan utan att fastna i växtlighet. Och båtarna i den här attraktionen är även de utrustade med propellrar som verkligen ger en genuin känsla. Det som är så häftigt med att åka träskbåt är att det känns som att du flyger - och i attraktionen Airboat flyger du faktiskt på riktigt! Du kanske inte får syn på några alligatorer, men det här är så nära du kan komma en färd i den vackra amerikanska nationalparken utan att faktiskt behöva åka dit.

Airboat ligger i tivolit hos oss på Skara Sommarland och för att få åka Airboat helt själv måste du vara 120 centimeter lång. Alla barn som är minst 100 centimeter får också åka, men då i sällskap av en vuxen. Max två personer får plats i varje vagn och eftersom detta är en åktur ovan mark rekommenderar vi att ni lämnar alla lösa föremål innan avfärd.
 
Läs mer om Airboat...
Rösta på Airboat
Är Airboat din favoritattraktion? Rösta upp den till en förstaplats på topplistan!
Rösta på Airboat
Vad får jag åka?
I din entrébiljett har du fri tillgång till hela parken men vissa attraktioner har längd- och åldersgränser. För våra två största Gokartbanor tillkommer en avgift.
Ladda hem PDF