Du har redan en påbörjad bokning 2 683 kr Visa bokning
Vuxen åker vattenskidor på Skara Sommarland

Testa superhäftiga attraktionen Vattenskidsjön! Visa din stil på vattenskidor eller kneeboard och susa fram som ett proffs över vattenytan. Detta är en attraktion för de modiga och äventyrliga, dessutom är det riktigt skoj att titta på! Åkarna dras runt i den ovala sjön på antingen vattenskidor eller kneeboard - men det ser enklare ut än vad det är. Till att börja med så gäller det att välja vad du ska åka på. Är det kneeboard som gäller så ska du vid start luta dig bakåt och hålla handtaget i brösthöjd. Föll valet på vattenskidor så kan du vid start sitta eller stå på pallen eller börja ditt åk från bryggan. Startar du vid bryggan ska du sätta dig på huk och luta dig bakåt samtidigt som handtaget hålls i höjd med bröstkorgen. Under åkturen är det viktigt att du ser till att linan är helt sträckt och att du åker på vänster sida om bojar - det vill säga om du kommer så långt!
Längdgräns150 cm

Teknik, balans och massa spänning!

 
Hur får man till det där perfekta åket? Det krävs övning, övning och åter övning och det döljer sig en hel del teknik bakom ett lyckat åk på Vattenskidsjön. Tur då att det är så himla roligt! Se hela tiden till att ha skidspetsarna eller kneeboardens front ovanför vattenytan, böj på knäna, håll benen brett isär, ha raka armar och rak lina. Luta dig åt det håll du vill svänga och tänk hela tiden på balans. Där har du en bra grund att bygga vidare på. Sedan handlar det mycket om känsla, du kommer snabbt märka om du gör fel. Fram med självförtroendet och upplev spänningen med denna fartfyllda attraktion!
 
För att få åka vattenskidor eller kneeboard på Vattenskidsjön måste du vara minst 150 centimeter lång och ha god simkunnighet. Det är obligatoriskt att ha både flytväst och hjälm på sig under åkturen. Räkna med en genomblöt och actionfylld upplevelse som kommer lämna dig med ett leende på läpparna!
Läs mer om Vattenskidsjön...
Rösta på Vattenskidsjön
Är Vattenskidsjön din favoritattraktion? Rösta upp den till en förstaplats på topplistan!
Rösta på Vattenskidsjön
Vad får jag åka?
I din entrébiljett har du fri tillgång till hela parken men vissa attraktioner har längd- och åldersgränser. För våra två största Gokartbanor tillkommer en avgift.
Ladda hem PDF