Du har redan en påbörjad bokning 2 683 kr Visa bokning

Vanliga frågor

1.vanligafragor.jpg
Här finner du de vanligaste frågorna gällande ditt besök på Sommarland. Har du en fråga du inte hittar svar på här? Kontakta oss gärna.

Frågor om parken

Vad ingår i entréavgiften?

Svar:  I parken ingår alla åkattraktioner utom Imola 2000 och Formula Indykart som har en avgift på 30 kr per åk, resten är helt fritt och man kan åka så mycket man vill.

Vilka attraktioner får mitt barn åka?

Svar:  I entréavgiften ingår alla parkens attraktioner förutom Imola 2000 och Formula Indycart. Dock har vissa attraktioner längd- och åldersgränser. Längdgränser på Skara Sommarland

Kan jag betala med kort i parken?

Svar: Du kan betala med konto-, kredit- och betalkort i våra entrékassor, spel/lotterier, butiker och restauranger samt även vissa kiosker.

Finns det bankomat?

Svar: Ja, intill Gästservice hittar du en bankomat. Det är också möjligt att ta ut kontanter i samband med köp i våra entrékassor.

Kan man gå in och ut ur parken som man vill?

Svar: Ja, men du måste be om en returbiljett när du går ut om du vill tillbaka in i parken samma dag.

Får man ha hundar i parken?

Svar: Nej, hundar är inte tillåtna, med undantag för "ledarhundar". Inte heller andra djur är tillåtna. I närhet till parken finns flera hundpensionat som kan ta hand om er hund under ert besök i parken. Ett exempel är Skara Hundcenter.

Finns det skrindor att hyra?

Svar: Ja, det går att hyra vid våra två entréer. Kom gärna tidigt eftersom skrindorna under vissa dagar inte räcker till alla gäster.

Finns det någon väskinlämning?

Svar: Ja, i anslutning till vattenparken finns en väskinlämning som är avgiftsbelagd. Vi hyr även ut värdeskåp där du kan lämna dina värdesaker medan du badar. Här sker även uthyrning av våtdräkter samt simvästar. Observera att du måste kunna visa upp giltig legitimation när du hyr din dräkt.

Priser
Väskinlämning: 40 kr
Värdeskåp: 40 kr (50 kr i depositionsavgift, återfås vid inlämnande av nyckel)
Hyra våtdräkt: 69 kr (vuxen) 
Hyra våtdräkt/simväst: 59 kr (barn) 

Är vattnet i poolerna uppvärmt?

Svar: Ja, vi värmer upp vattnet till +25°.

Har ni våtdräkter för uthyrning?

Svar:Ja, i vår väskinlämning kan du hyra våtdräkt under din dag. Perfekt om du vet att du är frusen av dig eller vill maxa ditt besök i vattenparken när solen uteblir. Endast 69 kr för vuxen och 59 kr för barn. Observera att du måste kunna visa upp giltig legitimation när du hyr din dräkt.

Vilka matställen kan man välja mellan?

Svar: Du kan välja på flera alternativ: Tacobuffé, hamburgare, sallader, smörgåsar, pannkakor, lunchmenyer m m. Du kan också få laktos- och glutenfria alternativ samt vegetariska rätter. Runt om i parken hittar ni både kiosker och kaféer. Här kan du köpa pannkakor, glass, popcorn, sockervadd, lättare maträtter m m. Läs mer om matställen här.

Kan man ta med egen matsäck in i parken?

Ja! Vi har en stor grillplats med elgrillar som är igång varje dag från kl 12.00 till kl 18.00. Här kan ni slå er ner vid bord med vacker utsikt över parken eller använda våra 150 platser under tak. Då det är eldningsförbud på hela området får man endast grilla på dessa befintliga grillar, engångsgrillar får ej användas.

När stänger parken?

Svar: Här hittar du parkens öppettider. Tänk på att vattenparken stänger en timme tidigare än resten av parken, utom när parken stänger 17.00.

Vilka badkläder är godkända?

Svar: I vattenparken får du bada i vanliga badkläder, så som badbyxor, badshorts, baddräkt och bikini. Tänk på att bomullskläder ej är godkänt. I parken finns även våtdräkter till uthyrning.

Får man grilla i parken?

Svar: Då det råder eldningsförbud på hela området får man endast grilla på de befintliga elgrillar som vi har i parken. Läs mer om egen matsäck här

Finns det något Gästservice?

Svar: Ja. Har du frågor, synpunkter eller behöver information är du välkommen till vår Gästservice. VI hjälper dig även med borttappat, upphittat med mera.

Vi har tappat bort varandra, vad gör jag?

Svar: Barn och föräldrar som har tappat bort varandra hänvisar vi alltid till Gästservice som har stor erfarenhet att agera spårhundar.

Tips
Eftersom parken är stor är det även praktiskt att i förväg bestämma en mötesplats. Skriv ditt mobilnummer på barnets arm eller lägg en lapp i fickan. Det finns även namnband att få vid entrén och i Gästservice.

Var finns skötbord och amningsrum?

Svar: Intill Gästservice finns skötrum, mikro och avskildhet för amning. Skötbord finns i anslutning till toaletterna.

Om jag skadar mig, finns det hjälp att få?

Svar: Ja, i anslutning till vattenparken finns sjukstuga. Här finns sjukvårdare tillgänglig och möjligheter att få hjälp med småsår och liknande mindre behov.

Får jag åka kickbike, skateboard, cykel m.m. i parken?

Svar: Nej, tyvärr. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet med kickbikes, skateboards, inlines, cyklar eller något annat motor- eller eldrivet fordon i parken.

Finns det laddstation för elbil/laddhybrid?

Svar: Ja, det finns på besöksparkeringen. Läs mer här

 

Frågor om campingen

När räknas man som barn respektive vuxen?

Svar: Alla under 18 år räknas som barn. Barn under en meter går in gratis.

Hur långt är det mellan parken och campingen?

Svar: Campingen ligger på promenadavstånd och har egen entré till Skara Sommarland.

Finns det någon matbutik på campingen?

Svar: Ja, på campingen finns en matbutik med allt för frukosten eller grillmyset.

Är hundar tillåtna på campingen?

Svar: Det är tillåtet att ha med sig hundar till campingen. Hundar skall vara kopplade när de rör sig på området. Det är ok att ha hund i de flesta av våra stugor, men informera gärna om att ni har med er hund när ni bokar. (Kom ihåg att husdjur inte är tillåtet inne på Skara Sommarland.) Vi har även en hunddusch vid Servicehus 3.

Kan man kontakta er även när receptionen är stängd?

Svar: Ja, under natten har vi patrullerande nattvakter som nås via ett journummer som hittas i er campingfolder eller vid receptionen.

Är det en lugn camping?

Svar: Skara Sommarlands camping är en familjecamping och vi har en åldersgräns på 20 år för att få bo hos oss. För oss är det viktigt att både barn och vuxna får en möjlighet att vila ut efter en häftig dag i parken, därför ber vi alla gäster att hålla en dämpad ljudvolym efter kl 23:00.

Vad är det för utrustning i servicehusen?

Svar: Det finns 5 st servicehus på campingområdet. De är utrustade med allt som kan tänkas behövas för en bra vistelse hos oss. Se jämförelse av servicehus