Europe

artist_europe.jpg
Det blir inte mycket större än så här när det kommer till svenska rockband. Med turnéer världen över, enorma hits och album som toppat listor i världens alla hörn, är de en svensk musikexport av allra högsta dignitet. Den 1 juli välkomnar vi Europe till Sommarland Live!
I sommar återvänder Europe till Sverige för att endast ge fem konserter, varav en är på Skara Sommarlands scen den 1 juli.

Steget från att spela covers i replokalen hemma i Upplands Väsby till att spela för utsålda arenor världen över kan tyckas långt. Men det är något som de svenska rockikonerna i Europe har lyckats med. 1986 släppte de sitt tredje album, ”The Final Countdown”, med tillhörande megahit och bandets karriär nådde oanade höjder. Albumet sålde trippelplatina i USA och fick både fans och kritiker över hela världen att hylla det svenska rockbandet, med Joey Tempest som frontman. De tog en paus 1992 men återvände till rockscenen igen 2003 och har efter uppehållet släppt ytterligare fem studioalbum, varav det senaste ”War of Kings” kom 2015. 

Mer information om våra konserter och konsertprogram finner du här

Köp din biljett här